Publications du groupe Hermeneia
au domaine des études littéraires et les technologies digitales

Laura Borràs publica l'article "La literatura en català i nous formats" en el bloc d'ESCACC, on fa referència a la tasca d'Hermeneia, als Premis Ciutat Vinaròs i a la presència de la literatura digital en llengua catalana

Share

Perla Sassón-Henry, membre d'Hermeneia, publica "Golpe de Gracia (Coupe de Grâce): Search for justice and independence" a Latin American Essays, vol. 24, 2010, pp. 65-71.


Share
alt
El portal 3/24.cat entrevista la Professora Sassón-Henry, especialista en Borges i en literatura digital hispanoamericana, a propòsit dels 25 anys de la mort de Borges.

Share

Laura Borràs i Juan B. Gutiérrez, tots dos membres d'Hermeneia, parlen de Ciberliteratura en el programa "Hologramas sociales" que emet l'emissora Javeriana Estéreo. Les entrevistes realitzades per Jaime Alejandro Rodríguez, també membre d'Hermeneia, es van emetre el passat 3 de març.


Share
Joan Elies Adell

"Una altra lectura del 'Planet Rock'", dins Nativa. Revista Musical Metropolitana, núm. 38, maig-juny 2007.
"Ja no escolto música en mp3", dins Nativa. Revista Musical Metropolitana, núm. 37, març-abril 2007.
"Catalan V: The 'Ergodic' Suites of Visual Poetry by Joan Brossa", dins Markku Eskelinen & Raine Koskimaa (ed.). Cybertext yearbook 2006 - Ergodic Histories, University of Jyväskylä, 2007.
"Catalan VII: Stabat by Victor Sunyol. A Vulnerable Ergodic", dins Markku Eskelinen & Raine Koskimaa (ed.). Cybertext yearbook 2006 - Ergodic Histories, University of Jyväskylä, 2007.
"Un recorregut bibliogràfic sobre les relacions entre literatura i tecnologia. Un estat de la qüestió a la universitat espanyola", a "UOC papers. Revista sobre la societat del coneixement", núm. 4, 2007.
(amb Laura Borràs) "Teaching Literature in a Virtual Campus: The UOC Experience, 1998-2005", ponència a la conferència internacional Literary Studies in Open and Distance Learning. Creta, 7-89 d'abril, 2006.
"Las palabras y las máquinas", dins Domingo Sánchez-Mesa (ed.), Literatura y cibercultura (Madrid: Arco, 2004).
"Literatures a la xarxa", Revista Arts, 20, Lleida, 2003.
"Poéticas electrónicas: una aproximación al estudio semiótico de la e-poesía". Participació en el X Congrés de la Asociación Española de Semiótica: Arte y nuevas tecnologías. Universidad de La Rioja y Monasterio de San Millán de la Cogolla, organitzat per l'Àrea de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universidad de la Rioja, 3-5 d'octubre de 2002.
"Enseñar literatura en la red II: un ejemplo de crítica hipertextual".
Participació en la International Conference on Information and Communication Technologies in Education. Badajoz, 13-16 de novembre del 2002.
"Apprendre la littérature compareé en ligne: la communauté virtuelle d'apprentissage comme jeu de voix". Participació en el col·loqui Écritures en ligne: pratique et communautés. Université de Rennes 2, organitzat per l'equip de recerca en ciències de la informació i de la comunicació CERCOR, 26-27 de setembre del 2002.

Jorge Luiz Antonio

"Entrevista" a propòsit del seu llibre dedicat a Césario Verde.

Laura Borràs Castanyer

"La maladie amoureuse dans les images et les textes", Numéro monographique 7 - Revue des Littératures de l’Union Européenne, 2007.
"Catalan I: Ramon LLull. An Ergodic Literary System", dins Markku Eskelinen & Raine Koskimaa (ed.). Cybertext yearbook 2006 - Ergodic Histories, University of Jyväskylä, 2007.
"Catalan III: Avant-Garde Movements. A Brief Introduction", dins Markku Eskelinen & Raine Koskimaa (ed.). Cybertext yearbook 2006 - Ergodic Histories, University of Jyväskylä, 2007.
"Catalan VI: Ramon Dachs. A Case of Interstitial Ergodicity", dins Markku Eskelinen & Raine Koskimaa (ed.). Cybertext yearbook 2006 - Ergodic Histories, University of Jyväskylä, 2007.
"Cap a una nova concepció dels estudis literaris en l'espai europeu d'ensenyament superior (EEES)", a "UOC papers. Revista sobre la societat del coneixement", núm. 4, 2007.
"Teaching Literature in a Virtual University: A Way to Enhance Imagination!", ponència a la conferència internacional Literary Studies in Open and Distance Learning. Creta, 7-89 d'abril, 2006.
(amb Joan Elies Adell) "Teaching Literature in a Virtual Campus: The UOC Experience, 1998-2005", ponència a la conferència internacional Literary Studies in Open and Distance Learning. Creta, 7-89 d'abril, 2006.
"E-Learning and Literary Studies Towards a New Culture of Teaching?", 1/2005 de la revista Dichtung Digital.
“Teorías literarias y retos digitales” dins Laura Borràs (ed.) Textualidades electrónicas (Barcelona: Ediuoc, 2005).
Editora del llibre Textualidades electrónicas (Barcelona: Ediuoc, 2005).
"Digital Literature and Theoretical Approaches", 3/2004 de la revista Dichtung Digital.
Editora del número 3/2004 de la revista Dichtung Digital. Aquest número inclou els articles de reconeguts especialistes internacionals en literatura digital, que van participar el passat mes d'abril en el congrés internacional Under Construction: Literatures digitals i aproximacions teòriques.
Ciberliteratura; Hipertext; Literatura digital. Breus entrades sobre aquests conceptes a Lletra, l'espai virtual de literatura catalana.
"'Leed, leed malditos'. Notas para una hermenéutica de la literatura hipertextual " dins María José Vega (ed. y coord.) Literatura hipertextual y teoría literaria (Madrid: Marenostrum, 2003) p. 189-202.
"Tis all in pieces all coherence has gone: una revolució copernicana en els Estudis Literaris promoguda per Internet" (abstract), conferència pronunciada a la First International Conference on Internet and Language. Universitat Jaume I de Castelló, 18-20/09/2003.
"eXistenZ, de David Cronenberg: ciberficcions per a la posthumanitat"
"eXistenZ, de David Cronenberg: ciberficciones para la posthumanidad"
"eXistenZ, by David Cronenberg: cyberfictions for a posthumanity"
Digit-Hum /Revista Digital d'Humanitats, núm. 5, abril de 2003.
"Enseñar literatura en la red. Nuevos recursos digitales".
International Conference on Information and Communication Technologies in Education. Badajoz, 13-16 de novembre del 2002.
"Investigación en teoría de la literatura y tecnologías digitales", Humanitas: Revista de la Facultad de Humanidades y Ciencias de la Educación de la Universidad de Jaén, 2 (2002), pp. 1-14.
"De la estética de la recepción a la estética de la interactividad. Notas para una hermenéutica de la lectura hipertextual" . Participació en el X Congrés de la Asociación Española de Semiótica: Arte y nuevas tecnologías. Universidad de La Rioja y Monasterio de San Millán de la Cogolla, organitzat per l'Àrea de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Universidad de la Rioja. 3-5 d'octubre de 2002.
"Apprendre la littérature en ligne: transformer les techniques communicatives du discours savant". Participació en el col·loqui Écritures en ligne: pratique et communautés. Université de Rennes 2, organitzat per l'equip de recerca en ciències de la informació i de la comunicació CERCOR, 26-27 de setembre de 2002.
"Internet i literatura, avui". Refosa de dues conferències pronunciades en el marc de l'ASETEL, a Saragossa, el febrer de 2001, i del seminari interdisciplinar de professors Imatge i paraula de la Universitat de Barcelona.

Enric Bou

"A la búsqueda del aura. Literatura en la Internet"

Roger Canadell Rusiñol

(Amb Isabel Moll) "Catalan IV: The First Avant-Gardes in Catalonia Analysed from an Ergodic Perspective", dins Markku Eskelinen & Raine Koskimaa (ed.). Cybertext yearbook 2006 - Ergodic Histories, University of Jyväskylä, 2007.
(Amb Isabel Moll) "Hermeneia: un banco de recursos multilingüe para el estudio de la literatura a través de las tecnologías digitales", participació en el Congrés Internacional de la ALLC/ACH 2004, Universitat de Göteborg (Suècia). 11-16 de juny, 2005.

María-Evarista García-Peña Flores

"Del papel a la red. Procedimientos de reescritura en la era digital", participació en el congrés Internet in Linguistics, Translation and Literary Studies, Universitat Jaume I Castelló, 2003.

María Goicoechea

"Crítica de 11M. Redes para ganar una guerra"

Raine Koskimaa

"El repte del cibertext: ensenyar literatura en el món digital", a "UOC papers. Revista sobre la societat del coneixement", núm. 4, 2007.

Isabel Moll

(Amb Roger Canadell) "Catalan IV: The First Avant-Gardes in Catalonia Analysed from an Ergodic Perspective", dins Markku Eskelinen & Raine Koskimaa (ed.). Cybertext yearbook 2006 - Ergodic Histories, University of Jyväskylä, 2007.
(Amb Roger Canadell) "Hermeneia: un banco de recursos multilingüe para el estudio de la literatura a través de las tecnologías digitales", participació en el Congrés Internacional de la ALLC/ACH 2004, Universitat de Göteborg (Suècia). 11-16 de juny, 2005.
"Cibermapa dels estudis literaris: una guia per al caos", participació en el congrés Internet in Linguistics, Translation and Literary Studies, Universitat Jaume I Castelló, 2003.

Rafaelle Pinto

"Un caso di violenza di genere: la «ninfa degollada» di Garcilaso de la Vega (Églogas, III)", Numéro monographique 7 - Revue des Littératures de l’Union Européenne, 2007.

Tiziana Terranova

Network Culture: Politics for the Information Age (Pluto: 2004).
"Network culture: polítiques culturals de les comunicacions cibernètiques", conferència pronunciada el 23 de juliol del 2002 a la UOC.
"Free Labor: producing culture for the digital economy".

Meri Torras

"Cuerpos, géneros, tecnologías", Lectora. Revista de mujeres y textualidad, 10, Barcelona, 2004.
Editora del número 10 de la revista Lectora. Revista de mujeres y textualidad, Barcelona,

Alain Vuillemin

"Poésie et informatique, les approches critiques"
"Poésie et ordinateur"
"Concepts informatiques et écritures théâtrales"
"Poésie, informatique et création"

Avec la collaboration de: